Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Verwant nieuws

(21/9) OLVG heeft primeur in Benelux met ‘chemorobot’

(6/9) Fusie Amsterdamse ziekenhuizen goedgekeurd

(5/9) Verhitten tumoren in lever mogelijk net zo effectief als operatie

(1/9) Studenten TU Delft testen eigen ontwikkeld exoskelet (+video)

(29/8) KWF steekt 42 miljoen euro in uitmuntend kankeronderzoek

(10/8) Primeur UMC Utrecht: hartpatiënt krijgt biologische hartklep

>> Meer verwant nieuws
Nieuws van leveranciers

MAGNUM-stootdempers remmen vijf ton zwaar afsluitrooster af - techniek

Bij brand in een metrostelsel ontstaat een acute levensgevaarlijke situatie. Naast preventieve .... (vervolg)

ACE sluisdempers bewijzen nut na aanvaring sluis Maasbracht - techniek

Na de aanvaring met een zwaar vrachtschip vertoonde de stootbalk van de sluis in het Maasbracht een .... (vervolg)

MasoSine Certa pomp legt de lat weer een stuk hoger - techniek

Het certificaat 'EHEDG Type EL Klasse I Aseptisch' bewijst dat de pomp voldoet aan de hoogste eisen .... (vervolg)

Meer technisch nieuws >>

Meest gelezen nieuws

(22/9) UTwente repareert organen met gekweekt weefsel

(21/9) OLVG heeft primeur in Benelux met ‘chemorobot’

(20/2) Android apps maken auto’s kwetsbaar

(16/2) Nederlandse PAL-V lanceert vliegende auto

(14/12) PC-gebruikers genereren onbewust cryptogeld voor criminelen

(7/12) ECN stapt in Biorizon met thermochemische aromatenproductie

>> Meer blikvangers
Agenda

Pumps & Valves Rotterdam 2017

Rotterdam Ahoy

van 4-10-2017 tot 5-10-2017

Solids Rotterdam 2017

Rotterdam Ahoy

van 4-10-2017 tot 5-10-2017

Optics Week

Aachen

van 23-10-2017 tot 26-10-2017

Op uw website?

Orthopedische schoenenfabrikant opent nieuwe fabriek in Portugal
Economie 9-7-2015 11:20:15

Het Nijmeegse bedrijf NIMCO voert diverse innovaties door in hun schoenen en de productiemethode, zoals gepatenteerd stretchleer en 3D printen aan de hand van scans.

ENGINEERINGNET.NL - Het 111 jaar oude NIMCO is gespecialiseerd in comfort- en orthopedische schoenen en maakt de laatste jaren een gestage groei door.

Het bedrijf is gaan werken met een online systeem waarmee winkeliers heel snel over de gewenste schoen kunnen beschikken, aldus NIMCO CEO Max Krol uit. 'Zo beperken we het kapitaalbeslag en het investeringsrisico en ontstaat er een financieel gezonde samenwerking.'

Max Krol is na zijn vader, opa en overgrootvader de vierde generatie, samen met zijn twee broers, die aan het hoofd van de NIMweegse COmbinatie staat.

Om met comfortschoenen een grotere markt aan te spreken werd de Xsensible 'Stretchwalker' sneaker ontwikkeld. Deze is voorzien van twee door NIMCO zelf ontwikkelde technologieën en heeft een sportievere uitstraling.

De schoen is met een partner in Japan ontwikkeld en heeft een zool die is gebaseerd op de Japanse sandaal Ippon-ba geta, die oorspronkelijk was voorzien van een enorme houten hak in het midden van de zool en de harmonie tussen mens en natuur symboliseert. Het blokje onder de Xsensible Stretchwalker zorgt ook voor een natuurlijke balans, maar dan minder opvallend.

De Xsensible Stretchwalker is gemaakt van gepatenteerd Xsensible Stretchleer en wordt geleverd in uiteenlopende kleuren. NIMCO verwacht positieve resultaten op de Amerikaanse markt omdat hier de vraag naar gezonde en trendy comfortschoenen stijgende is.

NIMCO laat momenteel een nieuwe fabriek bouwen, opnieuw in Portugal. 'In Portugal is het maken van comfortschoenen een ambacht en alleen hier vinden we de vakmensen die dit soort maatwerk kunnen leveren,' legt Max Krol uit.

'In de nieuwe fabriek kunnen we de nieuwste technieken implementeren, zoals 3D printen.' De orthopedische producten kunnen eenvoudiger internationaal afgezet worden dankzij scan technologieën.

In de huidige fabriek in Portugal, gelegen in de regio Porto, werken zo'n 110 medewerkers die gespecialiseerd zijn in het maken en ontwikkelen van orthopedische schoenen. Het hoofdkantoor van NIMCO is gevestigd in een kasteel op het groene landgoed De Wijchert.

Hier werken zo'n 20 mensen die zich dagelijks bezig houden met R&D, inkoop en marketing. << (Lydia Heida) (foto: NIMCO)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

UTwente repareert organen met gekweekt weefsel

Weefsel dat in het lab is gekweekt met cellen van de patiënt biedt veel kansen om op ‘natuurlijke’ wijze organen te repareren. Micro- en nanotechnologie moet de levensvatbaarheid vergroten.

N211 in Zuid-Holland wordt eerste CO2-negatieve weg

De provincie Zuid-Holland wil het beheer en onderhoud van haar wegen CO2-neutraal te maken. In samenwerking met BAM wordt de weg N211 tussen Den Haag en het Westland nu zelfs CO2-negatief.

Nieuw Innovatielab Leefomgeving meet luchtkwaliteit op Utrecht Science Park

Het lab wordt geopend voor het sneller ontwikkelen van goedkope sensoren, ICT en Big Data, die het mogelijk maken om in de toekomst radicaal anders te meten en te interpreteren.

Wereldprimeur: geslaagde proef met 3D geprinte betonnen liggers

De eerste proefbalken die het brugdek vormen voor een 20 meter lange brug, zijn met succes getest door er tien platen op te leggen die meer dan zes ton wogen.

OLVG heeft primeur in Benelux met ‘chemorobot’

De chemotherapie van patiënten van het OLVG wordt niet meer bereid door apothekersassistenten, maar door een cytostaticarobot die heel nauwkeurig kan wegen.

HTT ontwikkelt Hyperloop Transportation System voor India

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) heeft een akkoord bereikt met de Andhra Pradesh Ecomonic Development Board (APEDB), voor de ontwikkeling van een Hyperloop Transportation System.

6,2 miljard euro voor meer mobiliteit in een duurzamer Nederland

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu besteedt dit geld in 2018 aan innovaties in de infrastructuur, zoals in zelfrijdende auto's, zodat die tot de beste ter wereld blijft horen.

Volledige renovatie ammoniaktanks OCI Terminal Europoort

OCI Nitrogen beschikt sinds 2011 in de haven van Rotterdam over een ammoniakterminal. Bij een uitgebreide inspectie van de opslagtanks in 2015 bleek dat renovatie noodzakelijk was.

BAM voert Forest50-lijst 2017 aan

De Forest50 van FSC Nederland rangschikt de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op aspecten zoals bijvoorbeeld gebruik van duurzaam hout. De lijst kent dit jaar zijn derde editie.

Eerste 3D vogelradar ter wereld

Robin Radar Systems heeft een radar ontwikkeld die vogelbewegingen volledig 3D laat zien, zodat luchthavens en windmolenparken hierop kunnen inspelen.

Nederlandse wielrenster Aniek Rooderkerken sneller dan een cheeta

Rooderkerken verbrak afgelopen zaterdag in de Nevadawoestijn met 121,5 km/u het Nederlands snelheidsrecord fietsen voor vrouwen en won de World Human Powered Speed Challenge.

ANVS en FANC ondertekenen samenwerkingsprotocol

De bestuursvoorzitter van de ANVS Jan van den Heuvel en de directeur-generaal van het FANC Jan Bens ondertekenden eind vorige week een samenwerkingsprotocol.

Eerste fietsband ter wereld gemaakt van paardenbloem-rubber

Wageningen Universiteit en bandenfabrikant Vredestein ontwikkelen een fietsband die gemaakt is van rubber uit de wortels van Russische paardenbloemen en een betere grip heeft op de weg.

Provincie Limburg steekt 15 miljoen euro in innovatief MKB

Het MKB-Leningenfonds, Chemelot Ventures, een fonds voor agro/food-innovaties, en Brightlands Maastricht Health Campus krijgen elk vijf miljoen euro bovenop het al beschikbare budget.

Gasunie treedt toe tot North Sea Wind Power Hub

Grootse plannen van Gasunie, TenneT Nederland, TenneT Duitsland, Energinet voor de realisatie van een duurzaam Europees energiesysteem op de Noordzee met kunstmatige eilanden.

2,5 miljoen euro per winnaar van nieuwe nationale Stevinpremie

Het NWO reikt deze premie vanaf 2018 jaarlijks uit aan één of twee wetenschappers die met hun onderzoek grote maatschappelijke of economische impact hebben gehad.

Dockwise verwerft verschillende maritieme transportcontracten

Dockwise, een dochteronderneming van Boskalis, heeft onlangs een aantal maritieme transportcontracten verworven met een totale contractwaarde van ongeveer 42 miljoen euro.

VDL Groep gaat nu ook uitstoot schepen verminderen

De VDL Groep gaat, in joint venture met AEC Maritime, systemen leveren voor schepen, die voldoen aan de nieuwste internationale eisen op het gebied van de uitstoot van schadelijke stoffen.

Kaspersky Lab en AVL beveiligen ’connected cars’

De sector voor autonome, met internet verbonden auto’s wordt steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging.

Smart industry fieldlabs hebben slimme financiering nodig

Uit onderzoek van TNO, in opdracht van de Economic Board Zuid-Holland, Provincie Zuid-Holland en Brainport Development, blijkt de financiering van smart industry fieldlabs een probleem.

AkzoNobel investeert in geavanceerde en duurzame verffabriek

AkzoNobel heeft in het Engelse Ashington ‘s werelds meest geavanceerde en duurzame verffabriek geopend. De hightech fabriek heeft meer dan 100 miljoen euro gekost.

Onderzoeker TU Delft tovert CO2 uit lucht om in allerlei chemicaliën

TU Delft-promovendus Ming Ma heeft een manier ontdekt om via verschillende elektroreductieprocessen CO2 om te zetten in waterstof, mierenzuur, methanol en allerlei andere stoffen.

THEMADOSSIERS

Productietechniek

Eco&Energy

Onderhoud

Procestechniek

HR & Werk