Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Verwant nieuws

(23/11) Eerste patiënt met aangeboren blindheid behandeld met RNA therapie

(20/11) Nieuwe app informeert ouders van te vroeggeboren baby’s

(15/11) TU/e-spin-off Xeltis haalt 45 miljoen euro op

(14/11) Floor Postema wint Klokhuis Wetenschapsprijs

(10/11) Drie projecten strijden om de Medische Inspirator Prijs

(9/11) Uitvinding Canadese studenten spoort melanomen snel op

>> Meer verwant nieuws
Nieuws van leveranciers

ACE helpt politie bij beveiliging van ongevalsimulator - techniek

Om het aantal verkeersongevallen terug te dringen, heeft de politie een mobiele testslede voor .... (vervolg)

LISCO beveiligt assystemen met TUBUS structuurdempers van ACE - techniek

Met een buitendiameter van 17 mm, een slag van 7 mm en een gewicht van 40 gram is de TUBUS .... (vervolg)

Watson-Marlow lanceert BioPure Q-Clamp - techniek

BioPure Q-Clamp: geen nood aan gereedschap met de sanitaire Tri-Clamp die u met één hand kunt .... (vervolg)

Meer technisch nieuws >>

Meest gelezen nieuws

(24/11) ’Military Underwater Combat Smartphone’ wint Innovatieprijs Defensie

(23/11) Rijkswaterstaat kiest KWS voor renovatie Waalbrug in Nijmegen

(21/11) 32 miljoen euro voor technologisch toponderzoek

(20/11) Eerste Nederlandse jachthaven met drijvende prullenbak tegen plastic soep

(16/11) Zelfherstellend beton in bluswaterbassin van Havenbedrijf Rotterdam

(14/11) Schilderijenscanner Rijksmuseum te gebruiken voor oplossen misdrijven

>> Meer blikvangers
Agenda

ATEX event

De Reehorst, Ede

woensdag 29 november 2017

Predictive Maintenance 4.0

Webinar Mainnovation

donderdag 7 december 2017

Op uw website?

Orthopedische schoenenfabrikant opent nieuwe fabriek in Portugal
Economie 9-7-2015 11:20:15

Het Nijmeegse bedrijf NIMCO voert diverse innovaties door in hun schoenen en de productiemethode, zoals gepatenteerd stretchleer en 3D printen aan de hand van scans.

ENGINEERINGNET.NL - Het 111 jaar oude NIMCO is gespecialiseerd in comfort- en orthopedische schoenen en maakt de laatste jaren een gestage groei door.

Het bedrijf is gaan werken met een online systeem waarmee winkeliers heel snel over de gewenste schoen kunnen beschikken, aldus NIMCO CEO Max Krol uit. 'Zo beperken we het kapitaalbeslag en het investeringsrisico en ontstaat er een financieel gezonde samenwerking.'

Max Krol is na zijn vader, opa en overgrootvader de vierde generatie, samen met zijn twee broers, die aan het hoofd van de NIMweegse COmbinatie staat.

Om met comfortschoenen een grotere markt aan te spreken werd de Xsensible 'Stretchwalker' sneaker ontwikkeld. Deze is voorzien van twee door NIMCO zelf ontwikkelde technologieën en heeft een sportievere uitstraling.

De schoen is met een partner in Japan ontwikkeld en heeft een zool die is gebaseerd op de Japanse sandaal Ippon-ba geta, die oorspronkelijk was voorzien van een enorme houten hak in het midden van de zool en de harmonie tussen mens en natuur symboliseert. Het blokje onder de Xsensible Stretchwalker zorgt ook voor een natuurlijke balans, maar dan minder opvallend.

De Xsensible Stretchwalker is gemaakt van gepatenteerd Xsensible Stretchleer en wordt geleverd in uiteenlopende kleuren. NIMCO verwacht positieve resultaten op de Amerikaanse markt omdat hier de vraag naar gezonde en trendy comfortschoenen stijgende is.

NIMCO laat momenteel een nieuwe fabriek bouwen, opnieuw in Portugal. 'In Portugal is het maken van comfortschoenen een ambacht en alleen hier vinden we de vakmensen die dit soort maatwerk kunnen leveren,' legt Max Krol uit.

'In de nieuwe fabriek kunnen we de nieuwste technieken implementeren, zoals 3D printen.' De orthopedische producten kunnen eenvoudiger internationaal afgezet worden dankzij scan technologieën.

In de huidige fabriek in Portugal, gelegen in de regio Porto, werken zo'n 110 medewerkers die gespecialiseerd zijn in het maken en ontwikkelen van orthopedische schoenen. Het hoofdkantoor van NIMCO is gevestigd in een kasteel op het groene landgoed De Wijchert.

Hier werken zo'n 20 mensen die zich dagelijks bezig houden met R&D, inkoop en marketing. << (Lydia Heida) (foto: NIMCO)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Nederland in top 5 houden van meest concurrerende en welvarende landen

Om te concurreren met grote steden als Parijs en Londen is het belangrijk dat regio's zoals de randstad en Brainport Eindhoven, zich nog beter als één stedelijk netwerk positioneren.

’Military Underwater Combat Smartphone’ wint Innovatieprijs Defensie

Deze smartphone verbetert de navigatie en communicatie onder water, zodat het uitvoeren van speciale operaties door mariniers of commandotroepen makkelijker wordt.

Eerste patiënt met aangeboren blindheid behandeld met RNA therapie

Het Radboudumc werkt met het Leidse bedrijf ProQR Therapeutics aan een 'genetische pleister' om te zorgen dat de juiste eiwitten worden omgezet in het netvlies, wat blindheid kan genezen.

Rhenus zet grootste single roof zonnestroomproject van Nederland in werking

Er zijn 15.318 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven geplaatst, waarmee jaarlijks ruim 4 miljoen kWh wordt opgewekt.

Rijkswaterstaat kiest KWS voor renovatie Waalbrug in Nijmegen

KWS, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, gaat de renovatie van de brug zo uitvoeren dat de vier huidige rijstroken zo veel mogelijk beschikbaar blijven voor personenauto’s en OV-bussen.

Investeringen met 5% gestegen in september

Het CBS meldt dat in september het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,7 procent groter dan in september van vorig jaar. De stijging is kleiner dan een maand eerder.

RobWelding lanceert Ready Robotic Cell-concept

Tijdens METAVAK introduceerde RobWelding zijn concept Ready Robotic Cell (RRC). Naar aanleiding hiervan bestelde het tijdens de beurs ook een eerste ‘Ready Robotic-robot’ bij ABB.

32 miljoen euro voor technologisch toponderzoek

Een kleine honderd onderzoekers gaan de komende jaren samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties innovatieve technologieën ontwikkelen.

DSM-Niaga en Auping ontwikkelen volledig recycleerbare matrassen

Tapijten zijn al te recyclen met de Niaga Technologie, en nu wordt een vergelijkbare techniek ingezet om lagen van een oud matras te scheiden, wat recycling makkelijker maakt.

Interreg Vlaanderen-Nederland keurt opnieuw drie projecten goed

Met deze goedkeuring wordt in totaal ruim 11 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Hiervan komt 5.4 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

NWO-instituten fuseren in 2018

In oktober en november 2017 hebben de stichtingsbesturen van ASTRON, CWI, NIOZ, NSCR, SRON en NWO-I besloten om te fuseren. De fusie zal op 1 januari 2018 afgerond zijn.

Eerste Nederlandse jachthaven met drijvende prullenbak tegen plastic soep

Marina Muiderzand in Almere heeft een Seabin in gebruik genomen, een drijvende prullenbak die met een elektrische pomp plastic en andere troep uit het water opzuigt.

Nieuwe app informeert ouders van te vroeggeboren baby’s

Het AMC en VUmc hebben een app ontwikkeld die deze ouders 24 uur per dag op de hoogte houdt van het wel en wee van hun baby.

Belg wint Wim van der Hoek Award 2017

Tijdens de zeventiende editie van de Precisiebeurs heeft DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) de Wim van der Hoek Award uitgereikt aan Sam Peerlinck (KU Leuven, België).

Meteo luchtmacht gestart met dagelijks ruimte-weerbericht

De Joint Meteorologische Groep op vliegbasis Woensdrecht brengt elke dag het weerbericht voor de ruimte, wat laat zien of bepaalde technologieën door zonne-uitbarstingen zijn te storen.

Maritieme techniek voor koelen servers en databanken met olie wint prijs

De warmtecapaciteit van olie is veel hoger dan van lucht, zodat inzet van olie bij het koelen van servers energie en ruimte bespaart, wat bijvoorbeeld op een onderzeeboot belangrijk is.

Team Synergy wint publieksprijs ontwerp agrarisch zonnesysteem

Het systeem heeft onder meer zonnepanelen die aan twee zijden energie opwekken en rechtop staan om verlies aan landbouwgrond te minimaliseren.

Zelfherstellend beton in bluswaterbassin van Havenbedrijf Rotterdam

Wanneer de bacteriën in dit beton in contact komen met water, door bijvoorbeeld een scheurtje, gaan deze microscopisch kleine organsimen kalksteen aanmaken wat het scheurtje weer dicht.

Rusch ME wint contract in Midden Oosten

Rusch Crane Services Middle East (Rusch ME) heeft een contract getekend voor het inspecteren, onderhouden en repareren van in totaal 23 bovenloopkranen op DAS Island nabij Abu Dhabi.

TU/e-spin-off Xeltis haalt 45 miljoen euro op

De serie C financiering ondersteunt toekomstige klinische activiteiten en verdere product- en marktontwikkeling van Xeltis’ vernieuwende pulmonale- en aorta-klepprogramma’s.

ACE helpt politie bij beveiliging van ongevalsimulator - techniek

Om het aantal verkeersongevallen terug te dringen, heeft de politie een mobiele testslede voor autogordels ontwikkeld. Hierin spelen industriële stootdempers van ACE een belangrijke rol.

Van Oord installeert 60 monopalen voor offshore windpark in Oostzee

Om gehoorschade bij zeedieren en vissen te voorkomen, is er gebruikt gemaakt van de allernieuwste techniek, zoals een akoestisch systeem om bijvoorbeeld bruinvissen op afstand te houden.

THEMADOSSIERS

Productietechniek

Eco&Energy

Onderhoud

Procestechniek

HR & Werk