Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Nieuws van leveranciers

Fluke introduceert robuuste laserwaterpassen - techniek

De nieuwe serie robuuste laserwaterpassen van Fluke biedt precieze referentiepunten en kan tegen .... (vervolg)

Snellere diagnose van problemen met FactoryTalk TeamONE-app - techniek

De FactoryTalk TeamONE-app van Rockwell Automation zorgt naast een snellere diagnose van problemen .... (vervolg)

Nieuwe frequentieregelaars voor meer productiviteit en minder energiekosten - techniek

Rockwell Automation heeft een reeks frequentieregelaars geïntroduceerd waarmee de gebruikers hun .... (vervolg)

Meer technisch nieuws >>

Meest gelezen nieuws

(21/2) EU bevestigt: geen octrooi op klassieke veredeling

(20/2) Aanleg eerste energieneutrale snelweg van Nederland

(17/2) Europese lidstaten zetten in op grootschalig testen van zelfrijdend vervoer

(16/2) Uitbreiding 3DEXPERIENCE Lab naar Noord-Amerika

(14/2) Langdurige werkloosheid vorig jaar gedaald

(9/2) Machines meest lucratieve product voor Nederlandse export

>> Meer blikvangers
Agenda

Virtual (R)evolution

NH Conference Centre Koningshof Veldhoven

van 7-3-2017 tot 9-3-2017

Op uw website?

Van de Weterings Jeroen Blondeel naar TEDx Binnenhof 2014
Onderzoek & Wetenschap 20-1-2014 13:31:45

Jeroen Rondeel van Metaalperswerk van de Wetering zal Talk houden tijdens tweede editie van TEDxBinnenhof, het internationale podium voor innovaties van Nederlandse bodem.

ENGINEERINGNET.NL - Rondeel is algemeen directeur bij Van de Wetering in Boxtel. De acht kandidaten die hun innovatieve idee mogen presenteren in een TEDxTalk werden vandaag bekendgemaakt.

Het bedrijf is lid van de Nederlandse ondernemersorganisatie FME, dat zich als partner heeft verbonden aan TEDxBinnenhof vanuit 'de overtuiging dat technologie een wezenlijke bijdrage levert aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen'.

Rondeel heeft zijn TEDxTalk behaald met de inzending ‘Blue Innovation: de plant als nieuwe chemiefabriek’, het Flora Fluids-procédé om planten te 'melken' om telkens weer uit een plant nieuwe stoffen te winnen voor de veevoederindustrie. Daardoor zullen minder antibioticia aan het voer moeten toegevoegd worden.

Hij presenteerde zijn idee al in november van vorig jaar op het FME-congres. Toen werden er zeven pitchpresentaties gegeven. Alle inzendingen waren gelieerd aan 'Powered by Dutch Technology', het initiatief van FME om in clusters samen te werken.

In totaal werden er overigens ruim 300 ideeën voor TEDxBinnenhof 2014 ingestuurd.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: “Klimaatveranderingen, betaalbare gezondheidszorg, voedselveiligheid en energiebesparing; onze achterban – de technologische industrie – is als geen ander in staat om innovatieve oplossingen voor global challenges te bedenken én te produceren. Dat brengen we graag voor het voetlicht.” << (Bert Belmans) (foto: TEDxBinnenhof)

ACHTERGROND
Van de Wetering is gespecialiseerd in het verspanen en warmpersen van complexe aluminium- en koperlegeringen.

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Cadmes wint 17 partnerawards op Solidworks World 2017

Deze awards worden toegekend op basis van de geleverde prestaties bij klanten, kennis en ervaring van de medewerkers en toegevoegde waarde voor Solidworks.

‘Zelfdenkende medicijnen’ met DNA-computer stap dichterbij

Onderzoekers van de TU Eindhoven hebben een techniek ontwikkeld die het mogelijk kan maken om met behulp van DNA-computers de afgifte van medicatie in het bloed te controleren.

Fluke introduceert robuuste laserwaterpassen - techniek

De nieuwe serie robuuste laserwaterpassen van Fluke biedt precieze referentiepunten en kan tegen een stootje tijdens het werk.

EU bevestigt: geen octrooi op klassieke veredeling

Veredelaars van groente en fruit moeten vrij kunnen beschikken over biologisch materiaal om nieuwe soorten gewas te kunnen kweken, zo hebben de Europese lidstaten beslist.

Fleet Cleaner lanceert schoonmaakrobot voor scheepsrompen

De TU Delft spin-off brengt in maart een robot op de markt met flexibele reinigingskoppen, om de coating intact te houden, en die het vuil afzuigt om schepen in de haven te kunnen reinigen.

Snellere diagnose van problemen met FactoryTalk TeamONE-app - techniek

De FactoryTalk TeamONE-app van Rockwell Automation zorgt naast een snellere diagnose van problemen ook voor een naadloze samenwerking met de fabrieksvloer.

Aanleg eerste energieneutrale snelweg van Nederland

De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt voorzien van zonnepanelen om in de eigen energiebehoefte te voorzien.

Android apps maken auto’s kwetsbaar

Onderzoekers van Kaspersky Lab hebben de beveiliging van applicaties voor het op afstand bedienen van auto’s van diverse gerenommeerde merken onder de loep genomen.

Consortium ontwikkelt zeer krachtige en energiezuinige microserver

Acht noordelijke bedrijven en kennisinstellingen, waaronder AstroTec, Variass en het Datacenter Groningen, hebben voor dit project bijna een half miljoen euro subsidie ontvangen.

Dutch Green Carbon wint Automotive Innovation Award 2017

Nederlandse Automotive Innovation Award zet proces voor circulaire carbon black, gewonnen uit oude autobanden, op de kaart.

Europese lidstaten zetten in op grootschalig testen van zelfrijdend vervoer

Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk en 21 andere EU-landen gaan samen grootschalige testen met zelfrijdende voertuigen opzetten, zoals voor truckplatooning en data uitwisseling.

BAM en Honeywell worden strategische innovatiepartners Amsterdam ArenA

Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagement-systeem voor het management van de technische systemen in het stadion.

Slimme software bespaart energie in zorggebouwen

Intrakoop heeft met Zorggenoten een overeenkomst gesloten voor de installatie van slimme software in zorginstellingen. Dit moet leiden tot energiebesparing en meer comfort.

DHL Express opent een nieuw sorteercentrum voor zendingen

Het bedrijf gaat in de komende tijd 45 miljoen euro investeren in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk.

PAL-V lanceert vliegende auto

Pal-V startte de verkoop op internet van zijn vliegende auto. Twee modellen, de Liberty Pioneer en de Liberty Sport, lonken naar de klant. De pre-productie start later dit jaar.

Daling banenverlies voornamelijk merkbaar bij flexwerkers

Met de aantrekkende arbeidsmarkt verliezen minder mensen hun baan. Volgens CBS worden vooral flexwerkers minder vaak werkloos dan in voorgaande jaren.

NS Innovatiefonds investeert in startup van Hyperloop team

Het NS Innovatiefonds investeert samen met het regionaal investeringsfonds UNIIQ 300.000 euro in startup HARDT, die wortelt in het succesvolle Hyperloopteam van de TU Delft.

Uitbreiding 3DEXPERIENCE Lab naar Noord-Amerika

Dassault Systèmes kondigt aan dat het zijn 3DEXPERIENCE Lab uitbreidt naar Noord-Amerika. Dit is een combinatie van een open innovatielab en een start-up-accelerator.

Ruim 10 miljoen euro extra voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen

De provincie Noord-Holland trekt opnieuw ruim 10 miljoen uit voor bestaande bedrijventerreinen, nu om verouderde bedrijventerreinen op te knappen en voor het beheer van bedrijventerreinen.

Nieuwe frequentieregelaars voor meer productiviteit en minder energiekosten - techniek

Rockwell Automation heeft een reeks frequentieregelaars geïntroduceerd waarmee de gebruikers hun energiekosten kunnen beperken en de machine-uptime vergroten in veeleisende toepassingen.

ISISpace levert 101 nanosatellieten voor Indiase wereldrecord-lancering

Deze spin-off van de TU Delft leverde 101 van de 104 satellieten, die op 15 februari tegelijk door de Indian Space Research Organisation (ISRO) werden gelanceerd: een wereldrecord.

Van Oord en Boskalis winnen Braziliaanse baggeropdracht

De joint venture tussen Van Oord en Boskalis heeft de opdracht gekregen voor het baggeren van de Braziliaanse haven van Santos en de bijbehorende onderhouds­werkzaamheden.